Ella laat mooi bedrag achter voor De Oude KnegtOnze molenaar Ella ter Heide uit Castricum, die op 9 oktober na een kort ziekbed veel te vroeg is overleden, vroeg bij haar afscheid in plaats van bloemen om een donatie aan De Oude Knegt. Haar echtgenoot Jeep, in gezelschap van zijn zoons Barry en Rik, is inmiddels bij de molen langs geweest om de gift officieel te overhandigen aan John Wissenburg, de voorzitter van de Stichting Uitgeester en Akersloter Molens. Er was bijna 1800 euro gedoneerd.

Collega molenaar Joop van Vliet bepleitte het geld te besteden aan het inrichten van het buitenverblijf voor de nieuwe geiten op het molenerf; een concreet doel, waardoor de gedachte aan Ella levend kan worden gehouden. Bij het bezoek van Jeep en zijn kinderen was ook de oprichter van De Oude Knegt Theo Visser aanwezig. Ella was Theo afgelopen jaar opgevolgd als bedrijfsleider bij de molen. Het werk is nu onder meerdere vrijwilligers verdeeld.   

De vaste woensdagploeg deelde bij zijn bezoek aan de molen met Jeep herinneringen aan hun collega Ella, die niet alleen molenaar was, maar zich ook voor tal van andere activiteiten bij De Oude Knegt inzette. Ze bedacht en organiseerde de succesvolle feestjes  â€˜Pannenkoeken eten met de molenaar’. Een educatief project waarbij jongeren op speelse wijze wordt uitgelegd hoe de energie van wind wordt benut, waar graan vandaan komt, hoe meel wordt gemalen en wat je daar allemaal weer van kunt bakken. Met het meel werd dan pannenkoekenbeslag gemaakt, waarmee dan gezamenlijk weer pannenkoeken werden gebakken en natuurlijk opgegeten.

Ella hechtte ook aan de aanwezigheid van geiten op het molenerf. Die beesten maken deel uit van het complete molenverhaal. Immers, vroeger had de molenaar het niet breed en daarom verbouwde hij in zijn  moestuin groenten en was er altijd een geit (de armeluis-koe) voor eigen melk. De aanleg van een buitenverblijf voor de nieuwe geiten Rosa en Riekje stond nog op het verlanglijstje.

Op de foto John met de cheque. Achter Jeep zijn zoons Barry en Rik. Rechts Theo.