Ella ter Heide overledenEen van onze molenaars Ella ter Heide is maandag na een kort ziekbed op 65-jarige leeftijd overleden. Ze laat de vrijwilligersploeg van de Oude Knegt ontredderd achter. Ella was zeer geliefd en werd met name gewaardeerd vanwege haar grote betrokkenheid en inzet. Ze was niet alleen enthousiast molenaar, maar ook de initiatiefnemer van het educatieproject voor kinderen ‘Pannenkoeken eten met de molenaar’, ze stond vaak met meelproducten op markten, organiseerde de graaninkoop en regelde recent nog de verkoop van onbespoten groenten & fruit via de molen.

Vorig jaar werd aan Ella een molenprijs van de provincie Noord-Holland toegekend. Ze kreeg de bijbehorende oorkonde uitgereikt door gedeputeerde Jack van der Hoek. Dat gebeurde tijdens de Noord-Hollandse Molencontactdag in het stadhuis van Haarlem. Personen die een bijzondere bijdrage leveren aan de promotie en instandhouding van molens komen voor de onderscheiding in aanmerking.

Vrijdagmiddag 13 oktober vanaf 13.15 uur wordt afscheid genomen van Ella in De Oude Keuken te Castricum. De molen is als eerbetoon inmiddels in de rouwstand gezet; met ‘een gaande wiekenstad’ en gericht op Castricum de woonplaats van Ella.