Enthousiaste reacties op verkoop onbespoten groenten & fruit

André Nelis en Annemieke Ederzeel van de Duintuin uit Heemskerk stonden tijdens het Nationale Monumentenweekeinde bij De Oude Knegt om informatie te verstrekken over De Duintuin in Heemskerk, waar onbespoten groenten & fruit wordt geproduceerd. De molen is een nieuw afhaalpunt voor de via internet bestelde producten.

André Nelis vertelde dat hij veel positieve reacties in Akersloot heeft ontvangen. Hij gelooft dat net als in Castricum, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest ook hier veel belangstelling voor zijn verse onbespoten producten zal bestaan. Bestellen gaat via de website www.duintuin.eu. Dat kan tot woensdagavond negen uur. De zaterdag daarop kunnen de boodschappen contant worden afgerekend en meegenomen in het winkeltje bij de molen.   

De Duintuin is een ideële instelling waar veel met vrijwilligers wordt gewerkt. Op de tuin is altijd van alles te doen. Dus kunnen André en Annemieke altijd mensen gebruiken. Hun oproep voor medewerkers plaatsen we dan ook graag op onze site.  

 

BEN JIJ ONZE NIEUWE VRIJWILLIGER?

 Onze samenleving zoekt een nieuwe, verantwoorde omgang met de natuur. Deze kenmerkt zich o.a. door het streven vervuiling en verspilling tegen te gaan en een groeiende vraag naar gezonde en verse, regionaal geteelde groente en fruit.

De Duintuin als sociale onderneming speelt hierop in vanuit een tuin in het prachtige Heemskerks duingebied waar met veel toewijding onbespoten groenten, kruiden en klein fruit voor de regionale verkoop worden gekweekt met inzet van mensen die willen doorgroeien naar een volwaardige(r) deelname aan de maatschappij.

Deze (h)eerlijke producten zijn iedere dinsdag op de markt in Heiloo en vrijdag op het Balatonfüredplein in Castricum te halen. Ook is er de mogelijkheid om uw groente via internet (www.duintuin.eu) te bestellen en vervolgens bij een van de afhaalpunten van de Food Hub te halen.

Op allerlei manieren leveren vrijwilligers hieraan een belangrijke bijdrage.

Vrijwilligers zorgen voor extra aandacht. Zij zijn van grote betekenis voor mensen met een beperking en een waardevolle aanvulling op de professionele zorg.

Waarom vrijwilliger worden bij de Duintuin? De Duintuin biedt dagbesteding vanuit de tuin in Heemskerk en de marktkraam in Heiloo en Castricum. Er zijn gevarieerde mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk geeft bij de vrijwilliger en deelnemers veel voldoening en een verfrissende blik op het leven. Vrijwilligers en deelnemers zijn het kloppend hart van de Duintuin.

Op onze heerlijke tuin in het Heemskerks duingebied we nu geholpen door een kleine groep enthousiaste vrijwilligers op o.a. hieronder genoemde activiteiten: • Tuin vrijwilligers: helpen bij het zaaien, planten, wieden en oogsten van de groenten.

• Marktkraam vrijwilligers: helpen onze klanten aan de kraam.

• Kraamopbouw en -afbouw vrijwilligers: krachtpatsers die de marktkraam kunnen op- en afbouwen en alle kratten uit de bus op de kraam kunnen zetten en vise versa.

• Chauffeurs: brengen de deelnemers naar de tuin en weer thuis of brengen de groentekratjes naar de diverse uitgiftepunten.

• Technische vrijwilligers: voor alle voorkomende technische klusjes, kleine en grote verbouwingen.

• Communicatie vrijwilligers: maken van teksten voor media, folders, flyers, website en social media (Facebook, Instagram en Twitter).

• Website vrijwilligers: houden onze website actueel.

Waar mogelijk voeren deze vrijwilligers de werkzaamheden uit samen met de deelnemers.

Wat bieden wij de vrijwilligers? Samenwerking tussen andere vrijwilligers en deelnemers in een prettige, open en respectvolle sfeer. Kom gerust een keer langs om met ervaringskundige vrijwilligers te praten.

Waaraan moeten vrijwilligers voldoen? We hebben ervaren dat een stabiele uitgangssituatie cruciaal is. De vrijwilliger kan zich dienstbaar opstellen want de deelnemer staat bij ons centraal. De vrijwilliger dient een verklaring omtrent gedrag te overleggen, waarvan de kosten door de Duintuin worden betaald.

Wat bieden we als de Duintuin:

Waardevol vrijwilligerswerk waarin je met ons kunt groeien in de versterking van de aarde en de mensen en wij nodigen iedereen uit met ons mee te groeien. Lekker bezig zijn, dat is wat wij je willen laten ervaren. Verzekerd werken.

Lijkt het je iets? Heb je belangstelling om vrijwilliger te worden bij De Duintuin of wil je meer informatie, kijk dan op www.duintuin.eu of neem contact op via info@duintuin.eu.