Laatste groet voor Piet HacquebardDe Oude Knegt is in ‘de rouwstand’ gezet als eerbetoon aan Piet Hacquebard uit Akersloot, die op 5 januari op 79-jarige leeftijd overleed. De molen is volgens de traditie gedraaid in de richting van de woning waar degene die wordt herdacht heeft gewoond. Het gevlucht staat in de ‘gaande stand’, waarbij de onderste wiek net voorbij het verticale midden staat. Daarmee wordt gesymboliseerd dat het leven voorbij is.

Piet Hacquebard werd niet alleen gewaardeerd door zijn innemende persoonlijkheid, maar was ook belangrijk als producent en vormgever van het tijdschrift De Molenpost. Hij zorgde voor een nieuwe lay out, kleur en vervaardigde het blad jaren lang in zijn eigen drukkerij.

Bij de verplaatsing en restauratie van de originele De Oude Knegt was hij de man achter de certificatenactie, waarmee burgers symbolisch een stukje van de molen konden kopen. Die fondswervingsactie werd een groot succes. Na de brand en herbouw 2001 werd opnieuw zo’n inzameling met de verkoop van eigendomsbewijzen georganiseerd. Dat leverde ook een tweede keer een aanzienlijk bedrag op.

Piet was een graag geziene gast tijdens de koffie op zaterdag in het molenaarshuisje. Hij zal worden gemist.