Noord-Hollandpad

De Oude Knegt is ambassadeur voor de lange-afstandswandelroute het Noord-Hollandpad. Een tocht van in totaal 270 kilometer, die deelnemers in 12 etappes van Texel naar Huizen voert. Dwars door de mooiste plekjes van de provincie; langs bloembollenvelden, over dijkjes, door bossen en via historische dorpjes. Veel over landelijke weggetjes en onverharde paden, over de hei, langs het water en dwars door de weilanden. Ontdek zo het mooiste dat Noord-Holland te bieden heeft.

Er is een boekje over het Noord-Hollandpad. Met een uitvoerige beschrijving van de route en alle bezienswaardigheden onderweg. Elke etappe kent ambassadeurs, waar deelnemers terecht voor een stempel als bewijs van deelname. Vaak is dat een horecabedrijf, maar soms gaat het om bijzondere plaatsen die de moeite van een stop waard zijn. Zoals de nog werkende korenmolen De Oude Knegt in Akersloot, die op woensdag en zaterdag in bedrijf is.

De Oude Knegt is ambassadeurs van het Noordhollandpad. De wandelaars kunnen gratis een kop koffie en een rondleiding door de molen krijgen.

Het Noord-Hollandpad heeft ook een website en een Facebookpagina. Alle etappekaartjes kunnen worden uitgeprint. De route is onderweg gemarkeerd door een rode sticker met gele rand waarin een blauwe pijl staat afgedrukt, die de looprichting aangeeft.

Het Noord-Hollandpad heeft ook een QR-code (JPG - 22Kb), een soort streepjescode. Mensen met een smartphone kunnen deze scannen en worden zo direct doorverwezen naar de website van het NH-pad.