Noord-Hollandpad

De Oude Knegt is ambassadeur voor de lange-afstandswandelroute het Noord-Hollandpad.

De route loopt langs langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk langs alles wat Nederland zo bijzonder maakt.

De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. Het startpunt is Texel. De wandelroute eindigt in Huizen, maar in andere volgorde lopen of kiezen voor een of meerdere losse etappes is ook mogelijk.

Klik hier voor de verschillende etappes en uitgebreide routeinformatie.

Er is een boekje over het Noord-Hollandpad. Met een uitvoerige beschrijving van de route en alle bezienswaardigheden onderweg. Elke etappe kent ambassadeurs, waar deelnemers kunnen aankloppen voor een stempel als bewijs van deelname. Vaak is dat een horecabedrijf, maar soms gaat het om bijzondere plaatsen die de moeite van een stop waard zijn. Zoals de nog werkende korenmolen De Oude Knegt in Akersloot, die op woensdag en zaterdag in bedrijf is.

De Oude Knegt is ambassadeurs van het Noordhollandpad. De wandelaars kunnen gratis een kop koffie met een molenspeculaasje en een rondleiding door de molen krijgen.

Het Noord-Hollandpad heeft ook een website en een Facebookpagina. Alle etappekaartjes kunnen worden uitgeprint. De route is onderweg gemarkeerd door een rode sticker met gele rand waarin een blauwe pijl staat afgedrukt, die de looprichting aangeeft.

Het Noord-Hollandpad heeft ook een QR-code (JPG - 22Kb), een soort streepjescode. Mensen met een smartphone kunnen deze scannen en worden zo direct doorverwezen naar de website van het NH-pad.