Wethouders op werkbezoek

Op de foto van links naar rechts wethouder Rob Schijf, oprichter van de Oude Knegt Theo Visser, penningmeester van de Oude Knegt Co Kremer, wethouder Wim Swart, wethouder Marcel Steenman, bestuurslid van de Suam Piet Veldhuis, voorzitter van de Suam John Wissenburg, wethouder Cees Rood en bestuurslid van de Suam Harry Lamers. Penningmeester van de Suam Aad Stuijt staat niet in beeld, want hij maakte de foto.

De wethouders van de gemeente Castricum waren op werkbezoek in Akersloot voor een kennismaking met het bestuur van Stichting Uitgeester en Akersloter Molens, als zodanig eigenaar van De Oude Knegt. Volgens voorzitter Wissenburg was het een ontspannen informele bijeenkomst waarbij de mensen van de molen volop de gelegenheid kregen om toe te lichten wat er allemaal voor komt kijken om dit gemeentelijk monument in stand en maalvaardig te houden. Ook werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vertellen hoeveel vrijwilligers daarbij betrokken zijn er wat voor extra activiteiten hier allemaal worden ontplooid. Zoals de educatieve projecten met de scholen en kinderen die er regelmatig op excursie komen.

De Suam is blij met de goede samenwerking met de gemeente. Door de afdeling Groen wordt het molenerf onderhouden en ook worden jaarlijks de sloten op het terrein schoongemaakt. Er waren ook wensen. De Suam zou graag worden vrijgesteld van gemeentelijke belastingen en wat de molenmensen betreft kunnen de hoge bomen langs de Uiterdijk wel worden gekapt en vervangen door lagere struiken, waardoor de voor de molen noodzakelijke wind vanuit die hoek niet langer wordt belemmerd.