Aad Stuijt

22 jan 2020

Griesmeel cake

Bijgewerkt: 8 okt 2020

Dit is een heerlijke cake met net een ander smaakje dan een gewone cake. Griesmeelcake is een typisch Marokkaans gerecht. Marokkaanse griesmeelcake kan op verschillende manieren bereid worden, maar dit recept is niet alleen erg gemakkelijk, maar het lukt ook nog eens altijd. De cake wordt heerlijk zacht en smeuïg.

Ingrediënten: 

- 3 eieren
 
- 100 gram griesmeel
 
- 100 gram suiker
 
- 100ml olie100ml volle yoghurt
 
- 1 zakje vanillesuiker of paar theelepels vanillearoma
 
- 1 zakje bakpoeder
 
- 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
 
- geraspte kokosnoot

Overige benodigdheden: 
 
- Beslagkom
 
- Taartblik of cakeblik (het beslag rijst ongeveer 6 cm)
 
- Mixer
 
- Oven

Bereidingstijd: 
 
- Verwarm de oven 10 min voor op 150C
 
- 50/65 minuten in de heteluchtoven op 150C

Bereidingswijze: 
 
Je begint met de eieren een voor een te kloppen in de beslagkom. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe en mix het geheel in 3 minuten tot een zacht en vloeibaar geheel. Doe alles in de taartblik en plaats deze in de voorverwarmde oven. Bak de cake gaar in 50-65 minuten, afhankelijk van de type oven.
 

Bestrooi de cake direct met geraspte kokosnoot.

Laat het geheel goed afkoelen, want de cake is anders breekbaar

89
0