top of page
16728989_1380602721961433_50398770448943

Alle etappekaartjes kunnen worden uitgeprint.

De route is onderweg gemarkeerd door een rode sticker met gele rand waarin een blauwe pijl staat afgedrukt, die de looprichting aangeeft.

QR_code_NHpad_website.jpg

Heeft u een smartphone? Als u deze code scant wordt u direct doorverwezen naar de website van het NH-pad.

Of bekijk direct de wandelroutes.

LEKKER WANDELEN

LANGS DE MOOISTE
PLEKJES VAN

DE PROVINCIE

De Oude Knegt is ambassadeur voor de lange-afstandswandelroute het Noord-Hollandpad. De route loopt langs langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk langs alles wat Nederland zo bijzonder maakt.

 

De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. Het startpunt is Texel. De wandelroute eindigt in Huizen,

maar in andere volgorde lopen of kiezen voor één of meerdere

losse etappes is ook mogelijk.

Er is een boekje over het Noord-Hollandpad. Met een uitvoerige beschrijving van de route en alle bezienswaardigheden onderweg.

Elke etappe kent ambassadeurs, waar deelnemers aan kunnen kloppen voor een stempel als bewijs van deelname. Vaak is dat een horecabedrijf, maar soms gaat het om bijzondere plaatsen die de moeite van een stop waard zijn. Zoals de nog werkende korenmolen De Oude Knegt in Akersloot, die op woensdag en zaterdag in bedrijf is.

bottom of page