• Aad Stuijt

Basbousa (vanille-griesmeelcake)

Ingrediënten

1 liter volle vanillevla

1 pond griesmeel

4 eieren

200ml zonnebloemolie

200gr. suiker

3 zakjes vanillesuiker

2 zakjes bakpoeder

Amandelen


Bereiden

Verwarm de oven voor op 180graden (hete lucht oven) anders 190 graden. Olie,suiker en eieren mixen. Voeg de vanillesuiker en de bakpoeder toe. Daarna de vanillevla en vervolgens de griesmeel . Mix alles goed door elkaar. Rechthoekig diepbakblik invetten en bepoederen met een beetje griesmeel. Giet het deegmengsel in het bakblik en bak het in het midden van de oven in een uur gaar en goudbruin.


Druk na 40min. de voorgeroosterde amandelen in het deeg.


U kunt de cake ook dun besmeren met abrikozenjam of honing en daarna met gemalen kokos bestrooien.


(het recept halveren voor een gewoon cakeblik)

11 keer bekeken
ADRES

Stichting Uitgeester en Akersloter Molens Secretariaat
Molenweg 18
1911 BS Uitgeest

M 06 40 96 03 95

CONTACT

© 2020 SUAM | Privacyverklaring