top of page
  • Jan Kamphuys

Eindejaar boodschap voorzitter Jan Kamphuis
Beste SUAM-vrijwilligers,


Voor de molenwereld begon het jaar 2020 heel slecht. De korenmolen De Ceres in Bovenkarspel brandde door vuurwerk geheel af. Christiaan en ik zijn het weekend erop langs geweest om ons medeleven te betuigen en om de ramp te aanschouwen.


In maart overleed Theo Visser, de man van de Oude Knegt die “zijn” korenmolen tot twee keer toe heeft opgebouwd. Als laatste salut en een eerbetoon aan hem werden onze molens in de rouwstand gezet.


Ook het Coronavirus heeft zijn invloed gehad. Het winkeltje werd gesloten en de molen niet meer te bezoeken. Met name Esther en Joop hebben zich uiterst positief opgesteld en de winkelverkopen omgebogen naar een on-line belevenis.


Het Erfgoedpark De Hoop in Uitgeest is opnieuw leven ingeblazen. In juni volgend jaar zal het complex opengaan met een restaurant, een ijssalon, een tweetal soorten accommodaties en hopelijk een museum. Vijf belangenorganisaties waaronder de SUAM blijven zich inzetten voor de bouw van een echte houtzaagmolen.


In nauwe samenwerking met de gemeente Uitgeest werden de molens de Oude Knegt, de Kat en de Dorregeester van nieuwe zeilen voorzien. De molens zien er weer verzorgd uit en kunnen weer een tijdje mee.


Onze voorzitter van de technische commissie, Piet Veldhuis werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau als waardering voor zijn vele vrijwilligerswerk. Wij zijn blij met hem om zijn grote kennis van techniek, materialen en regelgeving van de overheid.


Aan het eind van het jaar valt er nog een overledene te betreuren. Op maandag 7 december jongstleden is Rein Dijkstra op 86-jarige leeftijd overleden. Velen zullen hem kennen, hij is bijna 38 jaar bestuurslid van de SUAM geweest en dan grotendeels als secretaris. Als laatste groet zijn onze molens in de rouw gezet. Het was voor mij een eer om dat bij de Dog te mogen doen.


Met een zevental onderwerpen heb ik het jaar 2020 een beetje gekenschetst.


Op 8 december jongstleden heeft Mark Rutte zijn laatste corona-persconferentie van dit jaar gehouden. De vooruitzichten zijn niet goed, de grafieken geven niet de gewenste dalingen weer. De maatregelen zullen misschien nog wel worden verzwaard. Jullie hebben aangetoond dat jullie je aan alle veranderingen kunnen aanpassen. Blijf dit doen, wees een voorbeeld voor anderen. Dan kunnen we hopelijk volgend jaar onze molens weer openen en ons winkeltje weer bemensen. Bedankt voor jullie getoonde bereidwilligheid.


Namens het bestuur wens ik jullie gezellige feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar en blijf gezond,


Jan Kamphuys, voorzitter87 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page