• Aad Stuijt

Glutenvrij maisbrood

Ingrediënten.

330 gram maïsmeel

345 gram melk

6 gram zout

60 gram roomboter op kamertemperatuur

10 gram instant gist

80 gram eidooier

125 gram eiwit


Werkwijze:

Doe het maïsmeel, 2/3 van de melk, zout en roomboter in een pan en verwarm al roerend op een laag vuurtje gedurende 10 minuten tot een dikke pap is ontstaan. Klop de eidooiers in een grote kom romig, voeg de overgebleven melk en de gist toe en roer goed door met de garde tot een luchtig geheel. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de afgekoelde maïspap en roer goed door met een pollepel. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf. Schep 1/5 van de opgeklopte eiwitten bij het papmengsel en spatel dit er voorzichtig door. Doe dan de rest er door. Beboter een cakeblik met boter en schep het beslag in de vorm en vul tot 3/4. Zet het in de oven en giet wat water in de opvangbak van de oven. Bak het brood in ongeveer 35-40 minuten bruin en gaar. Haal het brood na het bakken uit de vorm en bestrijk de bovenkant met een klontje boter en laat afkoelen op een rooster.

0 keer bekeken
ADRES

Stichting Uitgeester en Akersloter Molens Secretariaat
Molenweg 18
1911 BS Uitgeest

M 06 40 96 03 95

CONTACT

© 2020 SUAM | Privacyverklaring