top of page
  • Aad Stuijt

Jan Kamphuys, voorzitter SUAM, overleden
Woensdag 4 januari 2023 bereikte ons het bericht, dat onze voorzitter Jan Kamphuys, is overleden. Na een kansloze en oneerlijke ziekte kwam een eind aan zijn enthousiaste voorzitterschap van De Stichting Uitgeester en Akersloter Molens (SUAM).

Op ons verzoek hebben onze molenaars hun molen in de rouw gezet, met het wiekenkruis gericht op Bakkum, de woonplaats van Jan en ook de plek waar hij is gestorven (zie foto).

Tijdens de bestuursvergadering van 16 november 2018, nam Jan de voorzittershamer over van de toenmalige voorzitter John Wissenburg. Jan was op dat moment een MIO (molenaar in opleiding) op onze molen De Oude Knegt. Op 12 november 2022 heeft Jan deze molen voor de laatste maal bezocht (zie foto) , waar hij heerlijk op een stoeltje, met een stralende blauwe lucht, nog eenmaal genoot van deze molen, aldus Jan.

We hebben Jan leren kennen als een man, die zijn functie binnen onze stichting zeer serieus nam. De bestuursvergaderingen leidde hij op een hele fijne wijze en had daarbij oog voor details. In deze periode bezocht Jan, uit naam van de SUAM, tal van bijeenkomsten, en zorgde hierbij, dat de stem van SUAM werd gehoord. Daarnaast bezocht Jan, regelmatig de diverse molens, om onze molenaars te spreken en te enthousiasmeren. Daarnaast had hij ook veel belangstelling voor de winkel van De Oude Knegt en in het bijzonder voor de vrijwilligers die deze winkel bestieren.

Op 15 juli vond de viering van de het 50-jarig bestaan van de SUAM plaats, bestaande uit een boottocht over diverse wateren, een bezoek aan de Zaanse Schans met als afsluiting de barbecue bij molen De Oude Knegt. Wat had Jan hier graag bij willen zijn! Helaas gaf hij aan dit niet meer aan te kunnen en wenste ons veel plezier. Jan vertelde naderhand, dat hij ’s morgens langs molen De Oude Knegt was gefietst en het feestterrein had bekeken, waar hij ons achteraf mee complimenteerde.

Jan vertelde, dat hij voortkwam uit een molenaarsfamilie en wel één van een houtzaagmolen. Jan was dan ook een enthousiaste vertegenwoordiger van de SUAM, tijdens de besprekingen van de Cornelis Coalitie inzake het Erfgoedpark. De Cornelis Coalitie heeft nog altijd het plan om op dit erfgoedpark een houtzaagmolen te realiseren. Een droom van Jan was om ooit als molenaar op deze houtzaagmolen te functioneren (zie foto). Helaas gaat dit niet meer gebeuren.

Wij zullen Jan blijvend herinneren als een fijne man, die zijn SUAM een zeer warm hart toedroeg, en dan in het bijzonder in de richting van zijn geliefde vrijwilligers.

Jan bedankt !!

135 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page