top of page
  • Aad Stuijt

KERMISLOOP UITGEEST

Op 6 juli vindt de Kermisloop van Uitgeest plaats.


Evenals vorig jaar is het tracé van deze loop ook weer rond molen De Kat gepland.

Wij, de Stichting Uitgeester en Akersloter Molens (SUAM), eigenaar van onder andere deze molen, willen molen De Kat graag betrekken bij dit prachtige Uitgeester evenement.


Hiervoor zetten we de molen in een feesttooi. Dit betekent dat er vlaggetjes worden gespannen van de ene naar de andere wiek. Daarnaast worden, indien mogelijk, de vier einden van de wieken voorzien van een Nederlandse vlag.Om het feestje compleet te maken zorgen wij ervoor dat de hele middag een draaiorgel aanwezig is. Dit orgel, De Barometer, heeft vroeger op de kermis in café Bourgonje gestaan: pure nostalgie dus!!De molenaar gaat de molen laten draaien en molen De Kat zal toegankelijk zijn voor rondleidingen en er wordt uitleg gegeven over de werking van de molen en u krijgt uiteraard de gelegenheid om al uw vragen over de molen te kunnen stellen.


Op de molenwerf kunt u tegen geringe kosten genieten van een kopje koffie of thee of een glaasje limonade.


Tevens is er een kraam opgesteld, waar meelproducten worden verkocht, die zijn geproduceerd op onze molen De Oude Knegt in Akersloot Zo ook diverse zaken die door onze vele vrijwilligers zijn gerealiseerd.


Las but not least: wilt u donateur van de SUAM worden!!! Wij zijn daar blij mee!!!


Wanneer u per jaar € 15,- of meer doneert, ontvangt u viermaal per jaar gratis het tijdschrift ‘Molenpost” met als extra vandaag, een SUAM-balpen cadeau.35 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page