top of page
  • Aad Stuijt

Loge Odd Fellows Beverwijk verrast SUAM met een check van € 1.000,- !
Zaterdag 11 september, op Open Monumentendag 2021, heeft de heer Freek van der Hel van de Beverwijkse Odd Fellows Loge, een check van € 1.000,- overhandigd aan de voorzitter van de Stichting Uitgeester en Akersloter Molens, (SUAM) de heer Jan Kamphuys.


Odd Fellows, zijn mannen en vrouwen die zich interesseren voor de wereld om hen heen. Zij voelen zich in hun denken en handelen medeverantwoordelijk voor wat zich afspeelt in de maatschappij. Ethisch handelen staat daarbij voorop.

Deze loge, de Vondelloge, van Odd Fellows bestaat op 21 september 100 jaar. Vanwege deze mijlpaal wil men aan tien doelen, in de IJmond en nabij omgeving, een schenking doen, waarbij voor Uitgeest de keuze op de SUAM is gevallen.


Het geschonken bedrag ad € 1.000,- is besteed aan het veilig maken van het erf van molen De Oude Knegt, waar ook de overhandiging plaats vond. Rond de molen zijn roosterhekken aangebracht om te voorkomen, dat kinderen het hek kunnen passeren en zodoende door de wieken geraakt zouden kunnen worden.


Op de foto vlnr: molenaar Elly Mense, dhr. Freek van der Hel, 1e molenaar Christiaan de Groen en Jan Kamphuys voorzitter SUAM.

90 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page