top of page
  • Aad Stuijt

Meergranenbrood

Ingrediënten:

500  gram meergranenmeel

25    gram glutenpoeder  

7       gram droge gist of 4 gram verse gist

10    gram zout

15    gram boter of olijfolie

5      gram  suiker

320  gram  lauw water of melk


De droge gist vermengen met de glutenpoeder en meergranenmeel.

Doe alle grondstoffen in de machine , goed mengen totdat het een soepel en glad deeg is en dus niet meer plakt.


Deeg uit de machine halen en onder een theedoek 20 min. laten rijzen op een warme plek.

Kneed u liever met de hand, flink en stevig kneden totdat het deeg niet meer aan uw werkblad plakt. ( in principe kunt u het met de hand niet kapot kneden, en flink kneden geeft ook een fijnere structuur).


Druk de lucht uit het deegstuk en bol of punt het op. Opnieuw 20 min. laten rijzen. Smeer een bakplaat of broodblik licht in, met boter of olie. Druk opnieuw de lucht uit het deegstuk en kneed het in de gewenste vorm. Leg het op de bakplaat of in het broodblik. Even afstrijken met water.

Ongeveer 50 min. laten onder theedoek. Afbakken in een voorverwarmde oven op ±235 graden Celsius, heteluchtoven ±220 graden Celsius. Ongeveer 35 tot 40 minuten. 

85 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page