top of page
  • Aad Stuijt

Molen De Dorregeester heeft vier nieuwe zeilenOp 14 april jl. heeft molenaar Jan van Diepen, samen met de heer Peereboom van het Zeilmakerscollectief, deze molen voorzien van nieuwe zeilen. Het Zeilmakerscollectief, die deze zeilen heeft gemaakt, bestaat uit de heren René Peereboom,Piet Kempenaar en Symon van de Meer, die dit ambachtelijke werk verrichten in verfmolen De Kat op de Zaanse Schans.

Tijdens het molenaarsoverleg, dat tweemaal per jaar plaatsvindt, werd duidelijk dat drie molens toe waren aan nieuwe zeilen, zijnde de molens: De Kat, De Oude Knegt, eigendom van de SUAM en De Dorregeester eigendom van de gemeente Uitgeest.

Na een overleg van ons bestuur met de gemeente Uitgeest, wethouder Cecilia Weel en gebiedsregisseur Yvonne groen, op 20 november jl. heeft de wethouder zich sterk gemaakt om ook molen De Dorregeester te voorzien van nieuwe zeilen. Hierdoor kon de gemeente Uitgeest profiteren van de korting, die de SUAM had bedongen voor het maken en leveren van deze zeilen, van 8%.

Binnenkort worden ook onze molens De Oude Knegt en De Kat van nieuwe zeilen voorzien, zodat ze weer jaren meekunnen.

95 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page