top of page
  • Aad Stuijt

Oliebollen

Ingrediënten

1000 gr. tarwebloem of speltbloem

2O gr. Zout

50 gr. Basterd

1 ei

50 gr. gesmolten boter

2O gr. citroenrasp

35 gr. instant gist (droge gist)

950 gr. volle melk (lauw)


Bereiding

Neem bloem, zout, basterd en ei; goed kneden met 3/4 gedeelte van de melk.

Gesmolten boter toevoegen, verder met de melk dunner maken tot de gewenste dikte.

Desgewenst 100 gr. rozijnenen en 700 gr. krenten toevoegen. (Krenten en rozijnen dag van tevoren goed afspoelen.)


30 min. afgedekt met schone theedoek op warme plaats laten rijzen.

Voor het scheppen steeds beslag goed doorslaan, met ijsknijper beslag scheppen.

Olietemperatuur 775 graden

Baktijd 8 tot 10 minuten


p.s ijsknijper licht aantippen aan olie maakt het scheppen gemakkelijker.

33 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page