top of page
  • Aad Stuijt

Oud bestuurslid Rein Dijkstra OverledenOp maandag 7 december 2020 is Rein Dijkstra, op 86-jarige leeftijd overleden.


Direct na het bekend worden van dit overlijden hebben we de molenaars van al onze molens verzocht om hun molen in de rouwstand te zetten. Om de molen in de rouwstand te zetten, moet de molenaar de molen kruien (draaien) en wel zodanig, dat het wiekenkruis in de richting van de woning van de overledene is gericht, waarbij de wieken niet helemaal in de midden maar iets naar rechts staan. De rouwstand blijft intact tot na de uitvaart.


Rein, wonende aan de Molenweg in Uitgeest was één van de mannen van het eerste uur, die na de brand van molen De Kat, op 7 september 1971, de koppen bij elkaar staken met het plan deze molen te herbouwen. Hierna is, voor dit doel, op 8 augustus 1972 de Stichting Uitgeester Molens opgericht, die op 29 mei 1979 veranderde in SUAM, vanwege de herbouw van molen De Oude Knegt in Akersloot.

Vanaf de oprichting in 1972 tot eind 2009, maakte Rein deel uit van dit bestuur, waarvan zo’n 28 jaar als secretaris; Rein heeft veel voor de molenwereld en met name voor de SUAM betekent, waarvoor wij hem, postuum, zeer erkentelijk zijn.


Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte om dit verlies te verwerken.

77 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page