top of page
  • Aad Stuijt

Piet Veldhuijs Koninklijk onderscheiden


Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd, om Piet Veldhuis te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Vanaf 2013 tot heden is hij vrijwilliger bij onze Stichting Uitgeester en Akersloter Molens (SUAM). Deze stichting heeft als doel om de instandhouding van molens in de gemeente Uitgeest en Akersloot en omgeving te bevorderen en te verzekeren.

Piet Veldhuijs maakt geen deel uit van het bestuur, maar zit wel bij de vergaderingen als voorzitter van de technische commissie.

Ook onderhoudt hij relaties met aannemers en restaurateurs en is vaak ter plekke om werkzaamheden te controleren. Als het gaat om de waterloop van De Kat, houdt hij contact met de gemeente en het hoogheemraadschap.

Als voorzitter van de technische commissie heeft hij een zeer grote bijdrage geleverd om de neuzen van alle molenaars één kant op te krijgen.

Daarnaast is Piet vanaf 1990 tot nu vrijwilliger bij en penningmeester (1990-1994 en 2013-2017) en voorzitter (1994-2003) van de muziekvereniging St. Caecilia te Heemskerk (46 leden). Hij verricht sinds 2017 diverse onderhouds- en kluswerkzaamheden in en rondom het gebouw.

Vanaf 1996 tot nu is hij voorzitter (1996-2008) en penningmeester (2009-heden) van de Stichting Vriendschapsbanden Klatovy. Hij zet zich in voor de uitwisselingen met de gemeente Klatovy (Tsjechië) op muzikaal gebied.


Vanaf 2007 tot 2019 was hij lid en docent van de EHBO-vereniging, afdeling Uitgeest. Hij fungeerde o.a. als EHBO'er tijdens diverse evenementen en activiteiten. Daarnaast was hij hulpdocent op diverse scholen.


Wij zijn, als Stichting, blij dat we iemand als Piet Veldhuijs in ons midden hebben, die zijn grote kennis van techniek, materialen en regelgeving van de overheid wil inzetten voor ons doel om onze molens voor de toekomst te behouden

104 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page