top of page
  • Co Kremer

Uitreiking boek De geschiedenis van De Oude Knegt
Boekje over de geschiedenis van Molen de Oude Knegt


Ons bestuurslid Co Kremer heeft een boekje samengesteld over de geschiedenis van de Oude Knegt.

Dit boekje bestaan uit 4 delen.

Het eerste deel behandelt de geschiedenis van de molen vanaf 1817, toen in Akersloot een molen verscheen die de naam De Oude Knegt ging krijgen, het tweede deel gaat over de herbouwde molen vanaf 1975, het derde deel gaat over de periode na de brand in 2001 en het vierde deel behandelt de geschiedenis van de molens die voor 1817 in Akersloot hebben gestaan.

Van het boekwerkje is slechts een handvol exemplaren afgedrukt, die voorlopig alleen bestemd zijn voor intern gebruik binnen de molenstichting.

Op 20 oktober 2022 werden in het molenhuisje naast molen De Oude Knegt de eerste drie exemplaren van het boekwerk door Co Kremer overhandigd tijdens een gezellig samenzijn. Hierbij waren naast Co Kremer aanwezig: bestuurslid Aad Stuijt, die foto’s maakte van deze gebeurtenis, Angelique Visser, de dochter van Theo Visser, die destijds haar vader had geïnspireerd om de bouw van de molen te realiseren, Iris Roodbergen, de dochter van Angelique Visser, die het boek namens haar grootmoeder Ans Visser in ontvangst nam, en Jan Krom, die namens de vereniging Oud Akersloot aanwezig was en ook een exemplaar van het boek overhandigd kreeg.

Het is op dit moment nog onduidelijk in hoeverre er behoefte zal zijn aan meerdere exemplaren.

Indien er belangstelling blijkt te bestaan voor dit boekwerkje van 118 pagina’s, is het mogelijk om over te gaan tot een herdruk.

Bij voldoende belangstelling (vanaf 25 exemplaren) kan het boekwerkje geleverd worden voor 20 euro.

Om hierop in te tekenen kunnen belangstellenden zich melden middels een mailtje aan de 2e penningmeester van de SUAM.

Zie hiervoor onderaan deze website bij Contact.

61 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page