top of page
  • Piet Veldhuis

Vervanging LED-verlichting molen De KatIn 2016 heeft het bestuur van de suam besloten molen De Kat als entree van het dorp permanent in het licht te zetten middels het aanbrengen van een drietal schijnwerpers. Vroeger werd de molen ook wel aangelicht bij bijzondere gebeurtenissen met lampen met groot vermogen echter dat koste nog al wat energie.


De lampen die in 2016 door de fa. Ledsko te Uitgeest aangebracht zijn, zijn zeer zuinig in gebruik. Een besparing van ca 8.000 KWH op jaarbasis. Na montage van de lampen heeft de toenmalig wethouder Tromp  een groen certificaat uitgereikt aan de eerste molenaar Gerbrand de Vries.


De uit 2016 aangebrachte lampen waren inmiddels aan vervanging toe. Onderdelen zijn niet meer te verkrijgen, tijd om te vervangen.

De fa. Ledsko uit Uitgeest heeft wederom van de SUAM opdracht gekregen de lampen te vervangen.


Op 24 mei 2024 zijn de nieuwe lampen aangebracht en ontstoken. De lampen worden geschakeld met een schemerschakelaar en gaan om ca 23.00 uur uit.

Nu staat er weer een goed uitgelichte molen De Kat bij de entree, een verfraaiing welk door de burger zal worden gewaardeerd.

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page