top of page
  • Aad Stuijt

Viering SUAM 50 jaarNadat molen De Kat op 7 september 1971 is afgebrand, is op 8 augustus De Stichting Uitgeester Molens opgericht {SUM). Deze naam is op 29 mei 1979 gewijzigd in de Stichting Uitgeester en Akersloter Molens (SUAM), vanwege de bouw van molen De Oude Knegt in Akersloot.


Een molenstichting zonder vrijwilligers, gaat niet lukken. De stichting is dan ook zeer blij met al onze vrijwilligers, die bereid zijn om een gedeelte van hun vrije tijd te besteden aan de SUAM. We hebben het dan over molenaars, vrijwilligers in de winkel van De Oude Knegt, de verzorgers van onze geiten, de technische mensen en de bestuursleden.


Het bestuur wilde dan ook alle vrijwilligers betrekken bij een feestelijk gebeuren om deze 50 jaar te boekstaven en heeft dan ook alle vrijwilligers uitgenodigd voor een feestelijke dag, waaraan iedereen mee zou kunnen doen.


Om 10.30 uur op 15 juli 2022 vertrok rondvaartboot de Amalia voor een tocht naar de Zaanse Schans, waarbij de weergoden ons zeer gunstig waren gestemd. Met een welkomst woordje van Aad Stuijt en onder het genot van koffie, drankjes en broodjes verliep de reis voorspoedig langs de prachtige oevers van onder andere de Zaan. Bij aankomst op de Zaanse Schans stond een bezoek aan houtzaagmolen Het Jonge Schaap op het programma. Echter, door gebreken en werkzaamheden aan de roeden, was deze gesloten. Een goed alternatief was een bezoek aan oliemolen De Bonte Hen, waar de molenaar een uitgebreid verhaal vertelde over de werking en de historie van deze molen. Hierna had men tot 13.45 uur de gelegenheid om een wandeling over de Zaanse Schans te maken.


Om 13.45 uur vertrok de Amalia via de Zaan, langs De Woude en het Alkmaarder meer naar Akersloot, waar we volgens planning om 15.30 uur aanlegden.


Hier opvolgend was bij molen De Oude Knegt de bar geopend. Onder het genot van een drankje genoten onze vrijwilligers van het mooie weer en van elkaar. Tijdens deze borrel nam de nestor van onze stichting, Co Kremer, die overigens ook deze film heeft gemaakt, het woord. Hij nam ons mee in de geschiedenis van onze stichting, hoe een en ander is ontstaan en noemde verschillende mensen die heel veel vrije tijd in de stichting hebben gestoken. Deze namen ga ik hier niet vermelden, om niet de kans te lopen dat iemand wordt vergeten. Om ca. 17.uur werd de barbecue aangestoken, waardoor het eten en de drankjes zorgden voor een prachtige afsluiting van een prachtige dag.


Als bestuur kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde dag, waarmee we de vrijwilligers wilden bedanken voor hun tomeloze inzet.
Film gemaakt door: Co Kremer
74 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page