• Aad Stuijt

Waldkornbrood

Recept voor 1 brood:

250 gram waldkorn,

250 gram bloem of volkorenmeel.

7 á 8 gram droge gist

15 gram boter of olie

280 cc lauw water

geen zout toevoegen


Bereiding:

Maak van alle ingrediënten een stevig glad deeg. Flink kneden tot het niet meer plakt. Deeg afdekken met schone theedoek, 20 minuten laten rijzen op warme plaats van ± 30 graden. Deeg plat drukken tot alle lucht er uit is. Brood van vormen, in broodblik doen,50 à 60 min. laten rijzen onder vochtige theedoek op warme plek van ± 30 graden. Afbakken in oven van 220 graden, hete lucht oven ongeveer 200 graden Celsius.In ongeveer in 45 minuten gaar bakken.

41 keer bekeken
ADRES

Stichting Uitgeester en Akersloter Molens Secretariaat
Molenweg 18
1911 BS Uitgeest

M 06 40 96 03 95

CONTACT

© 2020 SUAM | Privacyverklaring