OliebollenIngrediënten 1000 gr. tarwebloem of speltbloem 2O gr. Zout 50 gr. Basterd 1 ei 50 gr. gesmolten boter 2O gr. citroenrasp 35 gr. instant...
Glutenvrij maisbrood Ingrediënten. 330 gram maïsmeel 345 gram melk 6 gram zout 60 gram roomboter op kamertemperatuur 10 gram instant gist 80 gram eidooier 125...
Basbousa (vanille-griesmeelcake) Ingrediënten 1 liter volle vanillevla 1 pond griesmeel 4 eieren 200ml zonnebloemolie 200gr. suiker 3 zakjes vanillesuiker 2...
MeergranenbroodIngrediënten: 500 gram meergranenmeel 25 gram glutenpoeder 7 gram droge gist of 4 gram verse gist 10 gram zout 15 gram...
Griesmeel cakeDit is een heerlijke cake met net een ander smaakje dan een gewone cake. Griesmeelcake is een typisch Marokkaans gerecht. Marokkaanse...
Zomerbrood Lekker fris brood met een zoete bite. Ingrediënten 500 gram volkorenspeltmeel. 300 ml water. 15 dadels (zonder pit) in drieën snijden. 1...
Luscious Lemon CakeDit is het recept waarmee Angela Denys de taartenbakwedstrijd van De Oude Knegt tijdens de Nationale Molendagen won. Het komt...
Presentatie onderwijsproject Cornelis succesLeerlingen uit groep 6 van de basisschool De Molenhoek in Uitgeest hebben vrijdag 28 juni op het zonovergoten dorsplein voor het Regthuys...
KERMISLOOP UITGEEST Op 6 juli vindt de Kermisloop van Uitgeest plaats. Evenals vorig jaar is het tracé van deze loop ook weer rond molen De Kat gepland. Wij,...
SUAM sponsort Oer-IJ Expeditie De SUAM heeft weer een actieve bijdrage geleverd aan de Oer-IJ Expeditie op Hemelvaartsdag. De molen De Kat draaide en bakker Putter ...